Ondernemen tijdens de pandemie

Ondernemers lopen door COVID-19 tegen veel uitdagingen aan. Ook in Waddinxveen. Gelukkig is er op veel vlakken hulp beschikbaar. Bij het OPW helpen we je graag als je vragen hebt of problemen ondervindt bij het benutten van de landelijke steunregelingen. Stuur een e-mail naar het OPW-secretariaat en we nemen contact met je op. Op deze pagina geven we je een overzicht van de regelingen die op dit moment (februari 2022) van kracht zijn. Ook vind je de nieuwste versie van het overzicht met de maatregelen. Op de website van de Rijksoverheid vind je alle informatie over mogelijke (landelijke) steunregelingen en maatregelen.

TVL - Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB

Ondernemers die door corona omzetverlies hebben geleden, kunnen een aanvraag doen voor een Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL). Op de website van de RVO vind je meer informatie over onder andere de inhoud van de regeling, de voorwaarden en de aanvraagperiodes.

NOW - Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

De NOW is voor ondernemers met personeel die door de coronacrisis in een bepaalde periode omzet hebben verloren. De NOW helpt bij het doorbetalen van de lonen, ook als er minder of geen werk is voor werknemers. Voor meer informatie over de voorwaarden en aanvraagperiodes kun je terecht op de website van het UWV.

Bbz als alternatief voor TOZO

De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers is beëindigd op 1 oktober 2021. Wel kunnen zzp’ers gebruik maken van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Voor meer informatie over Bbz en om te weten of je in aanmerking komt voor de Bbz-regeling, kun je terecht op krijgikbbz.nl.

Overige regelingen

Naast bovengenoemde regelingen zijn er meer soorten tegemoetkomingen, overbruggingskrediet en financiële regelingen. En geeft de Rijksoverheid nog meer adviezen en informatie voor ondernemers overzichtelijk weer op hun website.

Thuiswerken is topsport

Voor de coronacrisis werkten mensen al geregeld thuis, maar er zijn nu meer thuiswerkende Nederlanders dan ooit. Voor deze mensen presenteren MKB-Nederland, VNO-NCW en stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! het platform Thuiswerken is ‘topsport. Op deze site staan informatie en tips over thuiswerken rondom onder meer voeding, ergonomie en fysieke en mentale fitheid. Zo blijft iedereen ook tijdens het thuiswerken in topvorm.

 

Meer informatie?

Check ook regelmatig deze pagina’s voor de laatste informatie voor ondernemers: