Geslaagd OPW Event Human Capital

Hoe haal je het beste uit je medewerkers? Deze vraag stond centraal tijdens het OPW Event Human Capital op 24 april. Tientallen ondernemers uit Waddinxveen en de regio waren aanwezig bij gastheer HBM Machines op LogistiekPark A12. Zij hoorden inspirerende verhalen van (ervarings)deskundige gastsprekers op het gebied van personeel en arbeidsmarkt. Achtereenvolgens kwamen Joselyn Faber, van het UWV, Willem Hop van YoungCapital en Pieter Verschoor, lector bij Hogeschool Rotterdam aan het woord. Zij vertelden over de huidige situatie op de arbeidsmarkt en droegen oplossingen aan voor de krapte op de arbeidsmarkt. Na afloop van het inhoudelijk programma was het tijd voor een korte presentatie en rondleiding door het imposante nieuwe pand van HBM Machines. En was er een gezellig netwerkdiner. Was je niet aanwezig? Dan heb je echt iets gemist. Gelukkig organiseren we regelmatig bijeenkomsten om te netwerken of met een inhoudelijk karakter. Kijk hier voor de agenda.

 

Terugblik redactioneel:

Human Capital

Een van de pijlers van het OPW is kennisdeling. En ondernemers inspireren. Dat deden we op 24 april met het eerste OPW Event van dit jaar. Hierin stonden meerdere aspecten van het ‘Human Capital’ van ondernemers centraal: de medewerkers.

Medewerkers zijn het meest waardevolle in een bedrijf. Vrij vertaald betekent ‘Human Capital’ ‘menselijk kapitaal’ en staat het voor alle kennis, deskundigheid en vaardigheden van de mensen in je bedrijf. Het in kaart brengen van dit kapitaal – en van daaruit nadenken over hoe je om wil gaan met je huidige én potentiële medewerkers – kan sterk bijdragen aan het succes van je bedrijf. Kennis over de opbouw van de arbeidsmarkt in de regio Midden-Holland en over de beste manier om mensen te werven (en te houden), geeft inzicht. En helpt om jouw HR-doelen te behalen. Ook het onderwijs kwam op 24 april aan bod. Welke rol spelen zij binnen personeelsontwikkelingen. Dit en meer kwam aan de orde op 24 april. Het werd een interactieve sessie, met praktijkverhalen en antwoorden op de vragen van de ondernemers uit de zaal.

Verhalen van (ervarings)deskundigen

De bijeenkomst ging van start met twee sprekers die de arbeidsmarkt als geen ander kennen. Zij vertelden hoe je als ondernemer in kan spelen op actuele ontwikkelingen. Arbeidsmarktadviseur Joselyn Faber van het UWV en Willem Hop, Directeur MKB Nederland bij uitzendbureau Young Capital lieten zien hoe de markt in elkaar zit. Hoe benader je jongeren en hoe houd je hen aan boord? En waarom staan ondernemers van nature niet te springen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen? Wat is werkgeluk en hoe bereik je dat? Ook het onderwijs ontbrak niet: Pieter Verschoor, Subject Leader Logistics & Supply Chain Management bij Hogeschool Rotterdam legde de relatie tussen werk en onderwijs. Hij deelde onder meer actuele vraagstukken waar studenten op dit moment mee bezig zijn in hun opleiding, met name in de branche logistiek en transport. Tot slot kwamen de ondernemers zelf aan het woord. Er was namelijk ruimte voor debat en discussie aan de hand van verschillende stellingen. Dat gebeurde zowel plenair als 1 op 1 tijdens een gezellig netwerkdiner na afloop van het inhoudelijke programma.